CRYSTALLINE – Solo exhibition at Gallery Kellokas, Lapland

“Pohjoisen värikiteitä”, 13.1.2018 – 28.2.1018

Näyttely on syntynyt ollessani keväällä 2017 residenssissä Islannissa. Ikivanhat vuoristot, jotka muuttavat muotoaan luonnon kiertokulun mukaan kohoavat kuin elävät maisemasta. Jääkiteet kasvavat luolassa. Geologiset kerrostumat värjäävät mullan ja harmaan kiviseinämän. Vulkaaniset punaiset laavakivet lojuvat ympäri Ísafjörðurin lähirantaa. Mietin kesän värejä ja auringon hohkaa, sekä valoa heijastavaa jäätikköä.

Maalaan värejä ja muotoja intuitiivisesti antaen siveltimen viivan löytää oman rytminsä ja muotonsa. Islannissa luonnon värit ja muodot tuovat arkeen kerrostumia jostakin ikuisesta, myyteistä ja elämän kirjon hetkistä. 

http://www.lapintaiteilijaseura.fi/kellokas/nayttelyt/1298

Näyttelyn on mahdollistanut tukemalla residenssiä ja taiteellista työskentelyä TAIKE Taiteen Edistämiskeskus 2017. 

 

Anastasia Lobkovski painting

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s